guía de valencia
guía de valencia guía de valencia guía de valencia guía de valencia guía de valencia guía de valencia guía de valencia guía de valencia
comercial
   
cultural
   
turística
   
servicios
 
 
 
  Home » Valencia Guia » Cultural » teatre i dansa » Teatre Micalet
  « Volver al listado
guía de valencia guía de valencia guía de valencia
guía de valencia guía de valencia
guía de valencia guía de valencia guía de valencia
1
guía de valencia
guía de valencia guía de valencia guía de valencia
guía de valencia

Teatre Micalet

Web: http://www.teatremicalet.org
Compañía: Teatre Micalet
Lugar: C/ Mestre Palau 3
Fecha: 01/01/2011 al 01/01/2020
Horario: M-D 18/19h.- 23/23:30
Precio: 10/20€
Contacto: +34 963.921.482
Notas:

Distrito: Ciutat Vella - El CarmeEl Teatre Micalet està ubicat en la Societat Coral el Micalet, una societat civil centenària amb una gran tradició cultural a la ciutat de València.

L antic teatre es va construir a finals dels anys 50 en el carrer del Mestre Palau de València. Era un pati cobert d´uralita que acollia esporàdicament actuacions de teatre i sarsuela, així com actuacions musicals, entre les quals podem destacar figures emblemàtiques com Teté Montoliu, Slide Hampton, Lou Bennet, etc. Però quan començava a ser un referent cultural important per a la societat valenciana, va patir un incendi l´agost de 1971 i va ser reconstruït i reobert el 1974.

A partir de 1974 és quan pren força i veu passar pel seu escenari, música d´avantguarda (Actum), Kilayko (música filipina), música clàssica: La Banda i Orquestra Municipals, la Soprano Esperança Abad, Orfeó de Sants. Els professors Iborra i Bonet de l’Orquestra Nacional.

Cantants com: Maria del Mar Bonet, Guillermina Mota, Jaume Sisa, Pau Riba, Els Pavesos, Al Tall, Toti Soler, Quico Pi de la Serra, Ovidi Montllor, Nueva Troba Cubana, Paco Muñoz, Companyia Elèctrica Dharma.

Teatre, amb companyies com: Tàbano, Els Comediants, Els Joglars, La Cazuela, Cotó-en-pèl, Ubú Blau, Dagoll Dagom, El Sambori, L’Entaulat, Pluja Teatre, El Rotgle, Odin Teatre, Teatro Libre, etc.

En aquells anys del Teatre Independent el Teatre Micalet va ser una plataforma de defensa de la llibertat d´expressió.

En els anys 90, amb la presència en la ciutat d´altres espais millor dotats en instalacions va ser relegat a un segon plànol. I es van començar les gestions per poder rehabilitar el vell teatre ja que les seues instalacions s´havien quedat obsoletes amb els anys. Es va signar amb la Conselleria de Cultura un compromís per a reformar-lo.

En l´any 1995 La Societat Coral el Micalet va donar suport al projecte de la Companyia Teatre Micalet per a desenvolupar un centre de producció i exhibició capaç d´oferir una programació estable, de qualitat i en valencià.

El projecte desenvolupat per la Companyia Teatre Micalet assolix un gran resó popular. I en 1996 es posa en marxa l´enderrocament del vell teatre.

En 2001 la Companyia Teatre Micalet innaugura el nou Teatre Micalet, un teatre ben equipat, polivalent i proper que propicia la comunicació entre actors i espectadors.

Des de 2001 la Companyia Teatre Micalet desenvolupa una activitat com a Centre de Producció i Exhibició amb el suport d´un conveni de col.laboració amb la Conselleria de Cultura. Es realitzen un gran nombre de produccions pròpies en la seua majoria dirigides per Joan Peris i es col.labora puntualment amb directors de la resta de l´Estat com: Carme Portaceli, Konrad Schiedrich, Manel Dueso, Carol Lopez , Lilo Baur i Pep Tosar.També hem comptat amb la presència de Carles Santos, Sol Picó, Albert Plà, Dagoll Dagom, i la presència periòdica de Xavi Castillo. Pel seu escenari ha passat gran part de la professió valenciana així com figures de l´escena internacional com Peter Brook, Michel Piccoli, Natasha Parry, Maddalena Crippa. L´activitat teatral estable desenvolupada consolida el Teatre Micalet com a referent de qualitat teatral per a la societat valenciana

Després d´una breu interrupció la Companyia Teatre Micalet gestiona de nou el Teatre Micalet amb una estratègia basada en la diversificació de la programació sense abandonar la línia de produccions pròpies de la Companyia, per a seguir oferint un teatre proper, de qualitat i en valencià.


Saltdel 21 al 24 de juny de 2018
SALT
DEL 21 AL 24
DE JUNY
DE 2018
En cartell, Temporada 2017-2018
SALT, del 21 al 24 de juny CREACIÓ I DIRECCIÓ Fil d’Arena Dansa-Teatre AMB Isabel Abril, Irene Ballester i Roseta Plasencia COMPANYIA Fil d’Arena…La zanjadel 27 de juny a l’1 de juliol de 2018
LA ZANJA
DEL 27 DE JUNY
A L’1 DE JULIOL DE 2018
Pròxims espectacles, Temporada 2017-2018
LA ZANJA, del 27 de juny a l’1 de juliol DRAMATÚRGIA I DIRECCIÓ Diego Lorca i Pako Merino AMB Diego Lorca i Pako Merino COMPANYIA…L’últim sopar del 4 al 6 de juliol de 2018
L’ÚLTIM SOPAR
DEL 4 AL 6 DE JULIOL
DE 2018
Pròxims espectacles, Temporada 2017-2018
L’ÚLTIM SOPAR, del 4 al 6 de juliol DIRECCIÓ Paco Zarzoso CREACIÓ I INTERPRETACIÓ Raquel Rubiano, Marcos Jiménez, Estela Muñoz, Patricia Sánchez, Ferran Luengo, Patricia Alonso,…Aquí para el Bus: 4,10y13
Metro: líneas 1,3y5

guía de valencia
guía de valencia guía de valencia guía de valencia
guía de valencia
  Home » Valencia Guia » Cultural » teatre i dansa » Teatre Micalet
  « Volver al listado
 


 
aviso legal      -      politica de privacidad          valencia guia 2010 ©        Diseño web: infoactiu